Hoppa till huvudinnehåll
röd currygryta med ris i en djuptallrik vinkel uppifrån mot en granitgrå bakgrund

Tofurecept

De senaste åren har vi fått se råvaran på allt fler svenska matbord, och det funkar kanon att ersätta kycklingen med i många rätter. Tofu är näringsrikt och en god källa till fullvärdigt protein. Det har en naturlig plats i det asiatiska köket, vare sig det är wok, pad thai, mapo tofu eller sushi.  

Jordnötsgryta med tofu i en djuptallrik på ett vitt bord

Vegansk jordnötsgryta med tofu

Den här veganska grytan är perfekt när du vill laga något riktigt snabbt och gott. Här används tofu men du kan lika gärna använda kikärtor eller röda linser. Då kan du skippa marineringen. Receptet kommer från Hanna Olvenmarks kokbok Portionen Under Tian.

Veganska pad thai med tofu i en mörkblå djuptallrik mot en mörkgrå bakgrund.

Vegansk Pad Thai med Tofu

En thailändsk favorit! Pad thai med tofu är en enkel och vegansk nudelrätt som tar smaklökarna till Thailand. I detta recept används en friterad tofu istället för kyckling, och det blev magiskt gott. Tofun steks nämligen löjligt krispig och får ta smak av den fylliga sötsyrliga såsen. Prova och njut av denna tofu pad thai!

röd currygryta med ris i en djuptallrik vinkel uppifrån mot en granitgrå bakgrund

Vegansk röd curry med friterad tofu

Röd curry med friterad tofu är en värmande gryta med en djup smak av röd curry. Det här veganska receptet kommer från familjeföretaget YiPin. Den friterade tofun är ett bra alternativ till kyckling och ger en härlig textur. Prova och njut!

Veganska vietnamesiska vårrullar

Veganska vietnamesiska vårrullar med jordnötssås

Fräscha veganska vårrullar med rispapper med en smaskig jordnötssås att dippa i på sidan. Passar fint under varma dagar!

Kung Pao rätt i djuptallrik på en kökshandduk mot en mörkgrå bakgrund

Vegansk Kung Pao Tofu

Kung pao – en kunglig kinesisk klassiker! Med rötterna i den kinesiska provinsen Sichuan har kung pao blivit en storfavorit världen över. Typiska smaker är jordnöt och en kryddig sås med smak av chili, ingefära och sichuanpepparn; en het krydda med värmande egenskap som ger nästintill bedövande effekt på tungan; använd varsamt, eller gå all in! I receptet används krispiga tofukuber istället för kyckling.

Wok med ros i två tallrikar taget ovanifrån mot ett grått bord

Krispig Vegansk Tofuwok

Krispig tofu-wok med ris! Om du älskar smaker av sojasås, ingefära och vitlök så är detta en given middag för dig! I det här receptet steks en fast tofu krispig och får fyllig smak genom att smaksättas direkt i pannan. På bara 20 minuter är din wok med ris serverad: och det är både enkelt, gott, klimatsmart och schysst mot plånkan!

Två djuptallrikar med general tso tofu på ett mörkgrått bord

Vegansk General Tso Tofu

General tso tofu; en perfekt kombination av sött, syrligt, kryddigt och krispigt! En krispig stekt tofu glazeas i en fyllig sötsur sås på vitlök, ingefära, sesam och sojasås. TYP så gott att du ramlar av stolen! Original-rätten görs på kyckling och påstås ha döpts efter en kinesisk militär ledare. Här är den vegansk!

Nudelwok med marinerad tofu

Vegansk Chow Mein

En snabblagad vegansk wok med marinerad tofu. Enkel och supergod!

tofu i grön currygryta

Vegansk grön curry med tofu

Ett fantastisk enkel recept på vegansk grön gurrygryta med tofu, servera med ris.

Vill du äta mer vego? Ladda ner vår kostnadsfria app Välj Vego och få tillgång till aktuella utmaningar. Det finns också möjlighet att starta egna utmaningar! Välj hur mycket vego du vill äta (frukost, lunch, middag eller alla) och bjud in vänner. Starta dina nya vegovänliga vanor idag! 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden