Hoppa till huvudinnehåll
två koppar kaffe med en varsin kondisbit bredvid på ett ljusrosa bord
Vegokoll

Vegansk jubileumsbit på Delicatos 75-årsdag!

Delicato fyller 75 år och det firar de med att lansera en vegansk Jubileumsbit!

För 75 år sedan började historien om Delicato, då grundaren Einar Belvén bakade Dansk Sandkaka i sin brors bageri i Stockholm. Precis som då har kvalitet, smak och skaparglädje alltid varit i fokus. Flera älskade klassiker som tex. Delicatoboll, Punschrulle och Mazarin har varit med sedan länge och många nya godsaker har bakats under åren som gått.

För att fira detta lanserar de nu en Jubileumsbit, en växtbaserad och glutenfri kondisbit med en krämig fyllning med smak av Delicatoboll. Fika som passar till både vardag och fest.

Att ta fram en produkt för att både fira och hylla har tagit sin lilla tid. Det har blivit många provbakningar och därav provsmakningar. Vi ville ta fram en produkt som hyllar vår hjälte men även ger fikasugna något annat vilket vi tycker att Jubileumsbiten gör, säger Jari Kotiaho, Produktutvecklare på Delicato.

75 år av fika till folket ska givetvis firas med mer fika. Med Jubileumsbiten hyllar vi ett svenskt varumärke samt vår mest älskade produkt Delicatobollen. Vi tror och hoppas att Jubileumsbiten kommer tilltala Delicato-fantaster men även nya konsumenter, säger Nadja Radwan, Brand manager på Delicato.

Jubileumsbiten säljs i 6-pack och finns tillgänglig på ICA, Coop, Hemköp, Willys, City Gross, Mathem och Foodora från och med vecka 36 2023.

Få mer inspiration! Du kanske vill hjälpa till att rädda klimatet med grönare matval, kanske vill du äta bättre mat för kroppen eller du kanske bara ogillar tanken på att djur föds upp i industrier för att bli mat? Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden