Hoppa till huvudinnehåll
Skagenröra på toast på två tallrikar på ett ljust träbord

Veganska skagenröror

Vegansk skagenröra har seglat upp som en riktig favorit till alla högtider – krämig, fräsch och full av våriga smaker som citron, dill och tångrom. Här delar vi med oss av tre olika recept med skagen beroende på vad du gillar mest, på toast, till avokadon eller som en cheesecake! 

Skagenröra på toast på två tallrikar på ett ljust träbord

Vegansk Toast Skagen

Toast Skagen har varit ett av Gustav "Jävligt Gott" Johanssons signaturrecept de senaste åren. Den fasta tofuns konsistens påminner lite om den hos kokta räkor och fänkålen tillför något nytt och fräscht till en annars ganska stabbig rätt. Det här receptet kommer från hans kokbok Vegansk Husmanskost".

Avokadohalvor toppade med vegansk skagen och tångkaviar på ett glasfat

Avokadohalvor med vegansk skagen

Veganska skagenfyllda avokadohalvor passar fint till förrätt under festligheter som jul, påsk och midsommar. Här är ett recept på vegansk skagenröra men om du har ont om tid finns det färdiga växtbaserade skagenröror att hitta i matbutiker idag.

En bit vegansk skagencheesecake på en tårtspade.

Vegansk skagencheesecake

Ta din veganska högtid till en helt ny nivå med en 100% växtbaserad skagencheesecake. Receptet kommer från tofuspecialisterna Yipin och kommer garanterat att vara en populär rätt på buffébordet. Kom ihåg att denna cheesecake ska stå i kylen i 2–3 timmar före servering!

Vill du äta mer vego? Ladda ner vår kostnadsfria app Välj Vego och samla alla dina favoritrecept på ett och samma stället. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden