
Veganska skagenröror
Vegansk skagenröra har seglat upp som en riktig favorit till alla högtider – krämig, fräsch och full av våriga smaker som citron, dill och tångrom. Här delar vi med oss av tre olika recept med skagen beroende på vad du gillar mest, på toast, till avokadon eller som en cheesecake!
Vegansk Toast Skagen
Toast Skagen har varit ett av Gustav "Jävligt Gott" Johanssons signaturrecept de senaste åren. Den fasta tofuns konsistens påminner lite om den hos kokta räkor och fänkålen tillför något nytt och fräscht till en annars ganska stabbig rätt. Det här receptet kommer från hans kokbok Vegansk Husmanskost".
Avokadohalvor med vegansk skagen
Veganska skagenfyllda avokadohalvor passar fint till förrätt under festligheter som jul, påsk och midsommar. Här är ett recept på vegansk skagenröra men om du har ont om tid finns det färdiga växtbaserade skagenröror att hitta i matbutiker idag.
Vegansk skagencheesecake
Ta din veganska högtid till en helt ny nivå med en 100% växtbaserad skagencheesecake. Receptet kommer från tofuspecialisterna Yipin och kommer garanterat att vara en populär rätt på buffébordet. Kom ihåg att denna cheesecake ska stå i kylen i 2–3 timmar före servering!