6 veganska påskefterrätter
Påskens färg är gul! Varför inte göra en riktigt god, tematiskt passande efterrätt som lyser upp hela påskbordet. Här har vi samlat 6 olika efterrätter så du själv kan välja din favorit (eller favoriter).
Syrlig vegansk citronpaj med maräng
Det här receptet på vegansk citronpaj med maräng är helt gudomligt. Marängen görs av kikärtsspad, eller aquafaba som det också kallas - och det beter sig ungefär som ägg i bakning. Fantastiskt va?
Vegansk marängtårta med mango curd
En efterrätt att imponera med! Den här gräddiga, veganska marängtårtan är supergod och passar som efterrätt till festliga tillfällen. Den är tidskrävande, men ugnen gör det mesta jobbet!
Vegansk mangocheesecake
Vi har lyckats veganisera en klassisk cheesecake med mangoglasyr.
Vegansk pannacotta med saffran och pistage
En härligt gul pannacotta med smak av saffran. En dessert som funkar för alla eftersom att den är både glutenfri och vegansk, perfekt att bjuda på till jul eller påsk. Servera med granatäpplekärnor och hackad pistagemandel och toppa med mynta.
Veganska dammsugare
Punschrullar eller dammsugare - kärt barn har många namn! Fantastiska Karolina Tegelaar som är hjärnan bakom Kakboken.se bjuder oss på dessa växtbaserade godbitar och ger oss tips på hur vi lyckas med dem!
Vegansk citronmousse
Recept med vegansk citronmousse som är fräsch och frisk! Passar bra som efterrätt, särskilt vid påsk eller midsommar. Servera gärna med granatäpple! Från kokboken "Helt enkelt veganskt".