Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk ost i en sallad
Vegokoll

GreenVie vinner stort över traditionella mejerikonkurrenter

GreenVie Foods, en producent av veganska ostprodukter från Cypern, meddelar att de har mottagit fyra utmärkelser vid International Cheese and Dairy Awards 2023, och slog mejeriprodukter för att ta emot tre Guld och en Trophy-utmärkelse som breder sig över flera kategorier, trots att detta är varumärkets första deltagande vid evenemanget.

Händelsen återspeglar 2023 års Mindful Awards, där många veganmärken segrade i flera kategorier. Där hamnade San Fransisco baserade Hooray Foods växtbaserade bacon på topp i kategorin Årets frukostköttprodukt, efter att ha ansetts vara överlägsen dess traditionella djurbaserade motsvarigheter.

Enastående segrar för GreenVie vid evenemanget inkluderar ICDA Award för "Best Cheese in Processed Cheese Section", där GreenVie utsågs till en Trophy-vinnare bland både konventionella mejeriprodukter och växtbaserade produkter. Dessutom, tack vare sitt grekiska arv, landade varumärket guldvinnartiteln för bästa veganska feta, som har fångat konsumenter som har misstagit den för en mejeribaserad fetaost på grund av dess otroliga likhet i smak och smulig konsistens, som påminner om dess mejeriprodukter.

Dessutom fick GreenVies Cheddarskivor titeln ”Best Vegan Cheese Slices”, och dess Mozzarella-stil utsågs till ”Best Vegan Cheese for Pizza”. GreenVie kommenterar att dessa utmärkelser visar de enorma framsteg som gjorts i att utveckla växtbaserade ostalternativ som konkurrerar med traditionella mejeriprodukter och banar väg för den växande växtbaserade 2.0-marknaden.

GreenVie finns i nuläget i 20 länder och kommer att visa sin produktportfölj på den växtbaserade världsutställningen i New York i september och på Londonmässan i november, och förväntar sig "betydande expansion" under nästa år.

Verkställande direktör och grundare av Green Vie Foods, Maria Palme entusiasmerar:

Vi är glada över att ta emot dessa utmärkelser, eftersom de bekräftar vårt orubbliga engagemang för att producera vegansk ost av hög kvalitet genom noggrant hantverk. De fungerar också som ett bevis på vårt teams hårda arbete för att göra det möjligt för konsumenter över hela världen att anamma ett mer hållbart sätt att leva utan att kompromissa med smaken.

På jakt efter mer vegoinspiration? Ladda ner vårt inspirationsmagasin - helt gratis! Det är fullt med tips, pepp, recept och sådant du behöver för att komma igång (eller fortsätta) med ditt vegovänliga liv. Du kan få det digitalt bara ett klick bort!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden