Hoppa till huvudinnehåll
Gräddig pasta på vit tallrik, det ligger champinjoner intill tallriken
Vegoguiden

Kom igång med veganmat

Vissa kan ändra sina kostvanor över en natt, andra behöver några månader på sig. Om du funderar på hur du kan veganisera din kost bör du ta omställningen i din egen takt. Vad hindrar dig från att äta veganskt och vad motiverar dig? Här kommer ett par idéer på hur du kan börja välja vego!

1. Avgränsa din testperiod

Går du och funderar på att bli vegan men upplever kosten som komplicerad? Det är okej, du är inte ensam. Ta saker i din egen takt och sätt ett mål. Börja med en vegansk rätt i veckan. Känns det för enkelt? Byt ut målet mot en vegandag, en veganvecka, en veganmånad, ett veganår! Ju mer grönt du lagar och köper, desto enklare blir det. Du kan börja med att ladda ner vår app och gå med i en utmaning eller skapa en egen utefter dina behov!

2. Träffa andra vegos

För många är inte den största utmaningen maten i sig, utan den sociala biten och att gå mot strömmen. Det är därför bra att söka kontakt med andra som också väljer vego för att bli stärkt i ditt beslut och inte alltid behöva vara den som väljer annorlunda. Om du inte känner någon vegan sedan tidigare är ett tips att t.ex. gå med i en vegangrupp på facebook eller besöka en vegansk mässa. 

Bild på två veganska smörgåsar

3. Upptäck utbudet och bli inspirerad

Här på sajten hittar du massvis med inspirerande artiklar och recept. På Vegolistan kan du hitta nya produkter, eller produkter som du kanske inte visste var veganska. Där kan du bläddra bland chips, fikabröd, veganska mejeriprodukter och färdigrätter, bland mycket annat.  Glöm inte heller att följa Välj Vego på Facebook och Instagram för att fylla ditt flöde med inspiration och nyheter <3

Vill du äta mer vego? Ladda ner vår kostnadsfria app Välj Vego och få tillgång till aktuella utmaningar. Det finns också möjlighet att starta egna utmaningar! Välj hur mycket vego du vill äta (frukost, lunch, middag eller alla) och bjud in vänner. Starta dina nya vegovänliga vanor idag! 

Grymt jobbat!

Fortsätt till nästa guide 💪❤️

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden