Ingredienser
400 g fast tofu
2 tsk olivolja
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
1 tsk cayennepeppar
1 tsk salt
2 gröna paprikor, hackade
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
4 dl färdig BBQ-sås
Ananassalsa
200 g ananas, hackad
½ rödlök, finhackad
½ färsk röd chili, finhackad
2 msk finhackad färsk koriander
1 lime, saften
salt
svartpeppar
-
Tärna tofun och bryn tofutärningarna i olivoljan tills de har fått fint med färg.
-
Krydda med oregano, timjan, cayennepeppar och salt.
-
Blanda ner paprikor, gul lök och vitlök och låt steka med tofun i några minuter.
-
Så fort löken har mjuknat och fått lite färg häller du på BBQ- såsen och låter allt bubbla på i två minuter.
-
Blanda samtliga ingredienser i en skål till salsan
-
Låt salsan stå i 10 minuter innan servering.
-
Servera grytan med ananassalsa och t ex kokt råris.
Se hela intervjun med Mattias!