Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk One-pot-pasta med soltorkad tomat

Vill du laga en supergod växtbaserad middag som inte ger mycket disk? Sveriges bästa vegankock 2019, Fredrik Kämpenberg, ger oss ett smarrigt veganskt recept på en krämig one-pot-pasta med soltorkad tomat, toppad med rivet citronskal och färsk basilika. Allt du behöver är en kastrull... och lite andra ingredienser.

25 min
Middag
Lunch

Ingredienser

4 portioner

Vegansk one-pot-pasta

1 påse Oumph! The Chunk
1-3 klyftor vitlök
1 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
1 dl soltorkad tomatkräm (finns färdig, eller så mixar du bara soltorkade tomater i olja)
1 tsk torkad basilika
3 dl växtbaserad matlagningsgrädde
3 dl vatten
400 g krossade tomater
300 g Pasta, penne eller fusilli med ca 11 minuters koktid

Till servering

Rivet citronskal och färsk basilika
  1. Tina Oumph! The Chunk – är den fryst påverkar det tillagningstiden.
  2. Pressa, eller riv vitlöken. Blanda alla ingredienser i en stor kastrull och koka upp. Koka sedan på lite lägre temperatur 11 minuter (Rör om då och då, så att pastan inte klibbar ihop eller bränner fast i botten).
  3. Låt sedan kastrullen stå, avdragen från värmen några minuter.
  4. Servera med rivet citronskal och grovhackad, färsk basilika på toppen!
Foto: David Fernandez

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden