Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk ost-och purjolökspaj på ett bord

Vegansk ost-och purjolökspaj

Recept på fantastisk vegansk ostpaj med purjolök, tofu, körsbärstomater. Serveras med fördel kall eller sval så att stanningen hinner sätta sig.

40 min
Middag
Midsommar
Påsk
Imponera
Barnvänligt
Nötfri

Ingredienser

4 portioner
230 g färsk pajdeg (vegansk)
400 g fast tofu
1 dl växtbaserad grädde
1 stor purjolök (cirka 200 g)
200 g riven vegansk ost
1 dl soltorkade tomater (torkade)
2 kvistar färsk rosmarin
Salt och peppar efter smak
6 körsbärstomater
Matfett
  1. Börja med att sätta igång ugnen på 200 grader.
  2. Skölj purjolöken ordentlig och finhacka den. Strimla de soltorkade tomaterna. Riv den veganska osten. Dela körsbärstomaterna i halvor.
  3. Värm upp en panna med matfett och stek på purjolöken tills den blir mjuk. Smula i tofun, ha i soltorkade tomaterna, rosmarin och osten. Häll på växtgrädden. Smaka av med salt och peppar.
  4. Klä en springform (24 cm i diameter) med pajdegen. Fyll den med stanningen. Toppa med tomathalvorna. 
  5. Grädda i 30 min, ta ur ugnen och låt svalna innan servering.

Stöd arbetet för djuren och gör skillnad som månadsgivare. För varje ny medlem kan vi gemensamt arbeta för en djurvänligare värld. Tack för att du tar ställning. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden