Ingredienser
230 g färsk pajdeg (vegansk)
400 g fast tofu
1 dl växtbaserad grädde
1 stor purjolök (cirka 200 g)
200 g riven vegansk ost
1 dl soltorkade tomater (torkade)
2 kvistar färsk rosmarin
Salt och peppar efter smak
6 körsbärstomater
Matfett
- Börja med att sätta igång ugnen på 200 grader.
- Skölj purjolöken ordentlig och finhacka den. Strimla de soltorkade tomaterna. Riv den veganska osten. Dela körsbärstomaterna i halvor.
- Värm upp en panna med matfett och stek på purjolöken tills den blir mjuk. Smula i tofun, ha i soltorkade tomaterna, rosmarin och osten. Häll på växtgrädden. Smaka av med salt och peppar.
- Klä en springform (24 cm i diameter) med pajdegen. Fyll den med stanningen. Toppa med tomathalvorna.
- Grädda i 30 min, ta ur ugnen och låt svalna innan servering.