Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk parmasean på cashewnötter och näringsjäst i en glasburk

Vegansk parmesan

Vegansk parmesan gjord på cashenötter och näringsjäst. Perfekt att strö över pasta, sallader, soppor och annat som behöver en umamiboost!

5 min
Såser & tillbehör

Ingredienser

2 dl cashewnötter
4 msk näringsjäst
1 tsk salt
1 tsk vitlökspulver (valfritt)
1 tsk lökpulver (valfritt)
  1. Mixa alla ingredienser i en matberedare eller med en stavmixer tills det blir en smulig, parmesanliknande konsistens. Var försiktig så det inte blir för krämigt – du vill ha en torr, smulig textur.
  2. Smaka av och justera kryddningen vid behov.
  3. Förvara i en lufttät burk som förvaras svalt, håller i fler veckor.

Vill du äta mer vego? Ladda ner vår kostnadsfria app Välj Vego och samla alla dina favoritrecept på ett och samma stället.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden