Ingredienser
900 g formbröd
450 g bredbar, vegansk mjukost
1 kruka dill
1 msk citronjuice
salt och peppar
350 g silkestofu
1 dl kapris i lag
1 tomat, cirka 80 g
3 salladslökar
2 avokador, cirka 200 g
10 körsbärstomater
4 rädisor
½ gurka, cirka 175 g
½ dl röd tångkaviar
½ dl svart tångkaviar
- Skiva silkestofun i en halv centimeter tjocka skivor. Använd en vass kniv så att du inte mosar den då den är väldigt mjuk!
- Marinera skivorna i kapris och kaprislag i minst 30 minuter. Skär bort kanterna på brödskivorna (spara om du till exempel vill göra ströbröd!).
- Lägg undan en del av dillen för dekoration. Hacka sen resten av dillen och blanda i en skål tillsammans med mjukosten, citronsaften och salt och peppar efter smak.
- Förbered sen alla grönsaker: hacka salladslöken, skiva tomaterna, avokadon, rädisorna och gurkan och dela körsbärstomaterna i halvor.
- Börja sen bygga tårtan. Lägg en botten med sex brödskivor. Tänk på att lägga den på det du också ska servera den på, annars blir den svår att flytta! Bred på mjukosten med dill som du blandat till tidigare och lägg på salladslök, några tomatskivor, avokado och silkestofu. Upprepa proceduren tills tårtan är klar och dekorera med körsbärstomater, tångkaviar, gurka, rädisor och dillen.