Vegansk risotto med svamp och gröna ärtor
En vegansk variant av risotto som är en utmärkt räddare i vardagen, när du behöver något enkelt och gott till middag. I det här receptet blandar vi i svamp och toppar med riven växtbaserad parmesan, som du hittar i välsorterade matbutiker.
Ingredienser
Ingredienser
3 dl risottoris
2 dl vitt vin
1 tärning grönsaksbuljong
2 schalottenlökar
2 dl groddar
2 dl riven vegansk parmesan
4 dl kokta gröna ärtor
2 dl hackad svamp
- Koka upp en liter vatten och tillsätt en tärning grönsaksbuljong.
- Häll i riset och vinet och låt småkoka i 15 minuter.
- Skala och finhacka löken, grovhacka svampen och riv parmesanen.
- Fräs löken och groddarna i en stekpanna, tillsätt ärtorna och dra av plattan från värmen.
- När riset är nästintill klart tillsätter du den stekta löken, ärtorna och groddarna. Strö även på den veganska parmesanen.