Hoppa till huvudinnehåll
Svamprisotto på en blå tallrik på ett träbord, bredvid tallriken ligger några tomater

Vegansk risotto med svamp och gröna ärtor

En vegansk variant av risotto som är en utmärkt räddare i vardagen, när du behöver något enkelt och gott till middag. I det här receptet blandar vi i svamp och toppar med riven växtbaserad parmesan, som du hittar i välsorterade matbutiker.

25 min
Middag
Måltid

Ingredienser

4 portioner

Ingredienser

3 dl risottoris
2 dl vitt vin
1 tärning grönsaksbuljong
2 schalottenlökar
2 dl groddar
2 dl riven vegansk parmesan
4 dl kokta gröna ärtor
2 dl hackad svamp
  1. Koka upp en liter vatten och tillsätt en tärning grönsaksbuljong.
  2. Häll i riset och vinet och låt småkoka i 15 minuter.
  3. Skala och finhacka löken, grovhacka svampen och riv parmesanen.
  4. Fräs löken och groddarna i en stekpanna, tillsätt ärtorna och dra av plattan från värmen.
  5. När riset är nästintill klart tillsätter du den stekta löken, ärtorna och groddarna. Strö även på den veganska parmesanen.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden