Hoppa till huvudinnehåll
Bild på bord med olika typer av växtbaserad mat
Vegokoll

6 restauranger du inte vill missa i Göteborg

Göteborgshumor är inte allt den här staden bjuder på! Här finns det mängder med veganska alternativ genom hela staden. 

Blackbird 

Vi kan sammanfatta det som - Det är inte särskilt många restauranger som erbjuder vegansk chilicheese. Här finner du allt från Osttallrik till BBQ-tofuspjäll och kan avrunda med vit chokladmousse. Allting på menyn är vegansk och det är en härlig pubkänsla i lokalen. Läs mer. 

The Green Room

Är du i Liseberg så får du absolut inte missa The Green room. En restaurang som erbjuder en vegansk buffé med smaker för hela familjen. Dessutom har de ett vegansk julbord varje år! Läs mer. 

Open New Doors

Enbart växtbaserad, utan raffinerat socker och med fin utsikt kan du sitta här och njuta av fantastiskt god mat. Allt från vackra raw food sötsaker och till raw pasta carbonara “carawbonara”. Men låt er inte luras det är inte enbart raw food som serveras här, det finns även klyftpotatis med bea. Läs mer. 

Jonsborgsgrill

Om vi lämnar hälsomaten bakom oss så måste vi gå till Jonsborgsgrillen, här finner du mjukglass, korv med potatismos, ost och baconburgare (fast veganskt) med mera. I en liten gatukiosk mitt i centrala Göteborg kan du avnjuta av gatukök när den är som bäst. Allt som är veganskt är tydligt märkt. Läs mer. 

Göteburgare Vegan

Göteburgare har två restauranger i stan. Det är den på Andra långgatan (en stenkast från Djurens Rätts kontor) som den veganska restaurangen ligger. Vill du ha maffiga burgare är det definitivt hit du ska. En Anna-Karin, som den sojabaserade dubbelburgaren heter, garanterat att mätta dig. Du kan dessutom avrunda med en milkshake om du orkar. Läs mer. 

Old Corner

På det som verkar vara en helt vanlig kvarterskrog finner du en stor veganmeny på Old Corner. Här finner du schyssta pizzor och veganska rätter med substitut. Läs mer. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden