Länkstig
Hem /Vegansk Ceasarsallad
Ett snabbt recept som passar perfekt en varm sommardag. Med veganska tillbehör, från kokboken "Helt enkelt vegansk"
Ingredienser
100 g vacon (köpt eller hemmagjord)
1 kruka romansallad
2 tomater
100 g vegansk parmesan
280 g valfritt köttsubstitut
2 dl krutonger
Ingredienser dressing
½ dl soltorkade tomater
1 dl vegansk majonnäs
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1 msk citronjuice
1 tsk HP-sås
- Blötlägg de soltorkade tomaterna i cirka 15 minuter och finhacka när de är mjuka.
- Pressa vitlöksklyftan och blanda med de finhackade soltorkade tomaterna, majonnäs, dijonsenap, citronsaft och HP-sås.
- Ansa och rensa salladen och skär tomaterna i klyftor.
- Stek sen köttsubstitutet.
- Riv vegansk parmesan.
- Blanda dressingen med salladen, vacon och det stekta köttsubstitutet. Tillsätt krutongerna precis innan servering så att de behåller sin krispighet.