Hoppa till huvudinnehåll

Tabbouleh - vegansk sallad

Tabbouleh är en sallad med persilja, tomat, citron och bulgur som kommer från det libanesiska köket som är vegansk. Det är en bra rätt att ha på buffén, mezen eller till vilken maträtt som helst egentligen. Vi älskar t.e.x. att ha denna persiljesallad i en falafelrulle, mums!

15 min
Ramadan
Nouruz
Picknick
Eid al-fitr

Ingredienser

4 portioner
1 dl bulgur
3 tomater
1 liten lök
5 myntablad
3½ dl bladpersilja, finhackad
1 citron
3 msk olivolja
2 krm salt
2 krm peppar
  1. Tillred bulgur enligt instruktionen på förpackningen, låt svalna.
  2. Skär tomaterna i tärningar, skala och hacka löken, hacka myntabladen. Blanda ihop allt detta med den hackade persiljan.
  3. Halvera citronen och pressa den i en citruspress, häll sedan över saften och oljan i tabboulin. Smaksätt med salt och peppar.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden