Hoppa till huvudinnehåll
Harirasoppa i traditionell marockansk skål

Vegansk harirasoppa

Harirasoppa är en traditionell soppa från Marocko som det finns många olika varianter av och är typisk under ramadan. Här är en vegansk version med bl.a. kikärtor och gröna linser kryddat med saffran, kanel, persilja, koriander och massor annat gott!

45 min
Middag
Billiga veganska recept
Lunch
Ramadan
Eid al-fitr
Nouruz
Glutenfritt
Sojafritt
Nötfri

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
¼ dl olivolja
2 vitlöksklyftor
500 g passerade tomater
½ tsk svartpeppar
0,5 g saffran
½ tsk malen kanel
½ pressad citron
1½ blekselleristjälk, skuren i bitar
½ knippe bladpersilja, hackad
½ knippe färsk koriander, hackad
1 dl okokta gröna linser eller puylinser
7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl kokta kikärtor
  1. Hacka löken. Stek löken i olja tills det börjar få lite färg, hacka vitlöksklyftorna och rör ner detta i stekpannan.
  2. Tillsätt passerade tomater, torkade kryddor, citronsaft, selleribitar, persilja, koriander samt linser.
  3. Häll ner ca 5 dl av vattnet (använd resten till att späda soppan med) och buljongtärningen och låt koka ca 30 minuter tills linserna är färdigkokta.
  4.  Rör om soppan under tiden och späd med vatten. Tillsätt kikärterna och låt sjuda några minuter. Smaksätt med salt.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden