Ingredienser
1 gul lök
¼ dl olivolja
2 vitlöksklyftor
500 g passerade tomater
½ tsk svartpeppar
0,5 g saffran
½ tsk malen kanel
½ pressad citron
1½ blekselleristjälk, skuren i bitar
½ knippe bladpersilja, hackad
½ knippe färsk koriander, hackad
1 dl okokta gröna linser eller puylinser
7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl kokta kikärtor
- Hacka löken. Stek löken i olja tills det börjar få lite färg, hacka vitlöksklyftorna och rör ner detta i stekpannan.
- Tillsätt passerade tomater, torkade kryddor, citronsaft, selleribitar, persilja, koriander samt linser.
- Häll ner ca 5 dl av vattnet (använd resten till att späda soppan med) och buljongtärningen och låt koka ca 30 minuter tills linserna är färdigkokta.
- Rör om soppan under tiden och späd med vatten. Tillsätt kikärterna och låt sjuda några minuter. Smaksätt med salt.