Baba ganoush – krämig vegansk auberginedipp
Baba ganush, aubergineröra, auberginedipp.. Ja, kärt barn har minsann många namn! Den veganska röran med aubergin som huvudingrediens är ett mycket vanligt tillbehör vid meze. Den brukar traditionellt sett vara veganskt, och det är den också därför såklart i det här receptet. Servera gärna på buffén tillsammans med ett gott bröd. Passar också utmärkt som dipp till t.e.x. grönsakstavar.
Ingredienser
-
Sätt ugnen på 175 grader.
-
Skär av stjälkänden av auberginerna och dela dem på längden. Skär skåror i köttet och lägg dem på en plåt. Ringla över ungefär hälften av olivoljan och sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
-
Under tiden skalar och grovhackar du vitlöken. Kärna även ur och grovhacka chilin.
-
Gröp ur aubergineköttet med en sked och mixa ihop med övriga ingredienser i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.
-
Servera gärna vid Meze buffé eller med en redig lunchsallad.