Hoppa till huvudinnehåll
Två skålar med pasta bolognese på ett träbord. Det ligger en pepparkvarn och en tomat brevid skålarna.

Vegansk bolognese

Vegansk bolognese är klassisk rätt som är perfekt till både middag och lunch. Den här vi veganiserad genom att enkelt byta ut köttfärs mot vegansk färs. Den går utmärkt att göra med linser också!

30 min
Lunch
Veganiserad
Under 30 min
Barnvänligt

Ingredienser

5 portioner
2 gula lökar, cirka 200 gram
2 vitlöksklyftor
2 selleristjälkar
2 msk olivolja
400 g sojafärs
1 grönsaksbuljongtärning
800 g krossade tomater
3 msk tomatpuré
2 dl rött vin
4 lagerblad
1 tsk torkad timjan
salt och peppar
  1. Börja med att skala och finhacka löken  och vitlöken.
  2. Ansa och hacka sellerin och fräs sen i olivolja tillsammans med lök och vitlök.
  3. Tillsätt sojafärsen och smula ned buljongen.
  4. Häll över krossade tomater, tomatpurén, vinet och kryddorna. Smaka av med salt och peppar och låt puttra i  20 minuter. Servera med al dente spagetti.

Stöd arbetet för djuren och gör skillnad som månadsgivare. För varje ny medlem kan vi gemensamt arbeta för en djurvänligare värld. Tack för att du tar ställning. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden