Ingredienser
Ingredienser ärtbollar
500 g kokta gröna ärtor
1 ½ dl ströbröd
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 ½ msk spiskummin
1 tsk chiliflingor
½ msk torkad mynta
1 tsk salt
svartpeppar
olja till stekning
Ingredienser sås
1 dl vegansk creme fraiché
1 dl vegansk majonnäs
1 msk riven rödbeta
citronjuice
vitlök
salt och peppar
- Skala och finhacka löken och vitlöken.
- Mixa ärtor, ströbröd, lök och kryddorna i en matberedare tills du får en jämn blandning.
- Använd en mat- eller tesked och gör så stora bollar du vill av smeten.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna tills de fått färg.
- Blanda den veganska créme fraichen och majonnäsen med en matsked riven rödbeta.
- Pressa i en vitlöksklyfta och smaka av med salt, peppar och citron.