Hoppa till huvudinnehåll
Tre skålar, en med potatissallad, en med råa champinjoner och en med tomat och paprika.

Krämig vegansk potatissallad med pinjenötter

En krämig, vegansk och matig potatissallad med smak av basilika. Perfekt att ta med på picknick och äta kall eller servera som förrätt. Receptet har ursprungligen publicerats i kokboken "Djurens Rätts bästa recept".

15 min
Lunch
Picknick
Förrätt
Under 30 min

Ingredienser

4 portioner
1 kg färskpotatis
1 medelstor rödlök
75 g pinjenötter
100 g soltorkade tomater i olja
2½ dl havre- eller sojagrädde
½ dl grovhackad basilika
2 krm örtsalt
  1.  Skala och skär potatisarna i mindre bitar. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten (ca 5–10 minuter beroende på storlek).
  2. Skala och skiva löken. Mixa pinjenötterna med de soltorkade tomaterna, ta med 1–2 matskedar av oljan. Rör ihop tomatröran med grädden i en skål. Blanda ner basilikan och den kokta potatisen.
  3. Tycker du att salladen blir för tjock så späd med lite grädde eller mjölk. Smaksätt med salt.

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden