Vegansk Pad Thai
Vegansk Pad Thai är en riktig klassiker som tar precis lagom tid att slänga ihop som vardagsmiddag. Känn dig fri att variera grönsakerna efter smak. Det går lika bra med salladskål, andra groddar eller finstrimlad zucchini. Dessutom kan du välja sojabitar eller friterad tofu istället för vanligt fast tofu.
Ingredienser
4 portioner risnudlar
2 dl groddar
250 g pak choi
1 morot, finstrimlad eller hyvlad
400 g extra hård tofu, eller vegobitar tex Oumph! The Chunk
2 msk b-jäst
1 dl växtbaserad grädde
2 msk japansk soja, välj glutenfritt vid celiaki
1 msk sambal oelek
1 msk rapsolja
Serveringsförslag
1 dl jordnötter
1 lime
1 dl koriander
- Tillaga nudlarna enligt anvisning.
- Börja med att hacka pak choi, finstrimla eller hyvla moroten och tärna tofun.
- Värm upp en panna och fräs grönsakerna och tofun.
- Blanda ihop växtbaserad grädde, soja, sambal oelek och b-jäst i en skål. Häll över i pannan.
- Tillsätt nudlarna och rör om hastigt. Låt smakerna sätta sig i några minuter.
- Servera tillsammans med jordnötter, lime och koriander.