Bulgursallad med vegansk feta
Ibland krävs det inte mycket för att få en fräsch och härlig måltid. Testa denna bulgursallad som du kan slänga ihop på en kvart tillsammans med salt vegansk fetaost toppad med nötter och sirap. Det kanske låter lite galet att blanda sirap i en sallad men sältan från den veganska osten bryts av med den intensiva sötman från sirapen. Variera dina grönsaker efter säsong, här använder vi lila grönkål men vanlig grönkål eller andra gröna blad funkar hur bra som helst.
Ingredienser
4 portioner bulgur
200 g vegansk fetaost
2 msk sirap
100 g lila grönkål
20 körsbärstomater
2 dl mandlar eller valnötter
Dressing
1 dl citronjuice
1 msk olja
Salt efter smak
- Börja med att koka upp fyra portioner bulgur.
- Dela körsbärstomaterna på mitten, hacka dina gröna blad och skiva den veganska feta osten.
- Rör ihop bulgur, tomater och gröna blad i en stor skål tillsammans med dressingen. Toppa med fetaosten och nötter. Ringla på lite sirap på den veganska fetaosten.