Fyra veganska recept till påskbuffén
Vad roligt att du har valt att äta grönt i påsk! Nedan har vi sammanställt 4 veganska recept till påskbuffén och skrivit en inköpslista som du bara kan ladda ner och skriva ut.
Smörgåstårta från Vegansk matlåda
Tvillingsystrarna Emma och Amelia har skapat en helt fantastisk smörgåstårta som gör sig riktigt bra på påskbuffén. Den innehåller både vegansk kaviar, vegansk skinka och tångrom. Mums!
Skärgårdssill
Klassisk skärgårdssill i vegansk tappning gjord på aubergine. Passar utmärkt både på en rågmacka eller tillsammans med kokt potatis. Aubergine kan användas till att skapa flera olika sorters “sill”.
Mangocheesecake
Gult går i påskens anda, vi har veganiserat en klassisk cheesecake med mangoglasyr för en lätt och uppfriskande avrundning på påsklunchen. Den går snabbt att slänga ihop men behöver lite tid på sig för att svalna.
Gummröra Vegansk matlåda
Den veganska gummröran ersätter den klassiska gubbröran och passar utmärkt som tilltugg innan huvudmålet eller som tillbehör under påskbuffén. Servera gärna med rågbröd och toppa med dill och rädisor.