Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk smörgåstårta

Vegansk smörgåstårta

Detta fantastiska recept kommer från tvillingsystrarna bakom Vegansk Matlåda som skapade tre påskrecept till Djurens Rätt egna medlemstidning. Smörgåstårta passar till betydligt flera tillfällen än bara påsken som t.ex midsommar, nyår eller på din födelsedag!

30 min
Påsk
Midsommar
Barnvänligt
Nötfri
Nyår

Ingredienser

4 portioner
16 skivor ljust formbröd
4 dl havrefraiche
4 dl vegansk majonnäs
100 gram vegansk sk*nka, hackad
100 gram vegansk pastej
0,5 dl hackad smörgåsgurka
1 msk vegiar
2 msk tångrom
En halv rödlök, hackad
1 msk färsk dill, hackad
2 tsk citronsaft
Salt, efter smak

Förslag till garnering:

apelsin, citron, hyvlad
gurka,
dill
rädisor
ärtskott
ett par skivor veganost
ett par skivor vegansk sk*nka
körsbärstomater

 

  1. Blanda 1 dl fraiche, 1 dl majonnäs och sk*nkan i en skål.
  2. Blanda 1 dl fraiche, 1 dl majonnäs, pastejen och den hackade gurkan i en annan skål.
  3. Ta en annan skål och blanda 1 dl fraiche, 1 dl majonnäs, citronsaften, tångromen, vegiaren, dillen och rödlöken i en skål och smaka av allt med en nypa salt.
  4. Blanda 1 dl fraiche och 1 dl majonnäs i en fjärde skål.
  5. Placera 4 formbröd på en skärbräda eller fat. Täck det med röran som blandades i steg 1. Täck med ett till lager brödskivor och täck med röran från steg 2. Upprepa proceduren och täck nästa lager med röran från steg 3 och täck med de sista brödskivorna.
  6. Täck tårtan med majonnäs- och fraicheblandningen, använd en slickepott för att få det jämnt. Låt gärna stå en dag.
  7. Garnera.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden