Hoppa till huvudinnehåll
Stek blomkålsris med tofu, veganskt

Stekt veganskt blomkålris med pulled beans

Stekt veganskt blomkålris med pulled beans. Med över 27 g protein per 100 g i pulled beans kan vi lova dig att du blir mätt och kan bygga muskler på den här rätten. Träningsprofilen Linda Byström har tagit fram detta recept där hon steker på blomkålsris tillsammans med curry och pulled beans. Det hela serveras med en avokado och mangosalsa. 🤤

25 min
Middag
Lunch
Under 30 min
Glutenfritt

Ingredienser

2 portioner
300 g blomkålsris
3 stora nävar hackad grönkål
1 stor mandolinskivad rödlök
Röd curry i mängder (1 msk)
1 pkt pulled beans

Salsa

1 dl avokadobitar
2 dl mangobitar

Tillbehör

Skivad avokado
Blad, t.ex spenat
Hackad paprika
Edemamebönor
Tomat
Granatäpplekärnor
Hackad koriander
  1. Fräs grönkål, blomkålsris och lök tills de fått färg i valfritt fett. Krydda med röd curry och tillsätt pulled beans och fräs ett par minuter till.
  2. Mixa alla ingredienser till salsan med en stavmixer.
  3. Grunda med blad, varva allt utom såsen, toppa med den och njut! 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden