Stekt veganskt blomkålris med pulled beans
Stekt veganskt blomkålris med pulled beans. Med över 27 g protein per 100 g i pulled beans kan vi lova dig att du blir mätt och kan bygga muskler på den här rätten. Träningsprofilen Linda Byström har tagit fram detta recept där hon steker på blomkålsris tillsammans med curry och pulled beans. Det hela serveras med en avokado och mangosalsa. 🤤
Ingredienser
300 g blomkålsris
3 stora nävar hackad grönkål
1 stor mandolinskivad rödlök
Röd curry i mängder (1 msk)
1 pkt pulled beans
Salsa
1 dl avokadobitar
2 dl mangobitar
Tillbehör
Skivad avokado
Blad, t.ex spenat
Hackad paprika
Edemamebönor
Tomat
Granatäpplekärnor
Hackad koriander
- Fräs grönkål, blomkålsris och lök tills de fått färg i valfritt fett. Krydda med röd curry och tillsätt pulled beans och fräs ett par minuter till.
- Mixa alla ingredienser till salsan med en stavmixer.
- Grunda med blad, varva allt utom såsen, toppa med den och njut!