Snabbfixad vegansk Janssons Frestelse
Vågar vi säga att detta är det snabbaste receptet på en Janssons Frestelse som finns? Vi tror det! Det är möjligt med Apetits potatis- och lökblandning där allt redan är uppskuret och klart. Så nu kan du få en favorit till julbordet på nolltid! Helt vegansk är den också! Glutenfri om du använder sojagrädde istället för havregrädde och utesluter ströbröd.
Ingredienser
Snabba Jansson
Växtbaserat smör (till formen)
1 paket Apetit Potatis & Lökblandning (á 1 kg)
0,5 saltgurka
0,5 dl kapris
2 msk ljus soja
7,5 dl växtbaserad matlagningsgrädde (tex soja)
ströbröd
- Smöra en ugnssäker form och lägg i en halv påse Apetits Potatis & Lökblandning.
- Hacka saltgurkan och kaprisen och sprid ut på potatis & lökblandningen.
- Ha på resten av potatis & lökblandningen.
- Blanda grädden och sojasåsen, häll över gratängen.
- Toppa med ströbröd.
- Grädda i ugnen i 200 ˚C i cirka 60 minuter.