Ingredienser
Kung Pao Blomkål
1 blomkålshuvud
2 msk rapsolja + till stekning
2-3 cm ingefära finrivet med rivjärn
1 tsk chilipulver
1 nypa salt
2 stora vitlöksklyftor pressade
1 bunt salladslök skärd i större bitar
2 röda paprikor, skärd i större bitar
1,5 dl cashewnötter
1,5 msk sojasås
2 msk agavesirap
2 msk risvinäger
1 dl vatten
2,5 msk majsmjöl
- Dela blomkålen i buketter. Lägg dem sedan i en kastrull med kokande vatten och koka tills buketterna börjar bli mjuka.
- Blanda marinaden med rapsolja, vitlök, ingefära, salt och chilipulver i en skål. Häll sedan i blomkålsbuketterna i marinaden och rör runt så att buketterna täcks.
- Skär salladslök och paprika i bitar. Hetta upp en stekpanna med lite olja och häll i salladslöken, paprika och cashewnötter. Stek på medelhögvärme i någon minut eller två innan du häller i blomkålsbuketterna.
- Gör nu kung pao såsen genom att vispa ihop sojasås, agavesirap, risvinäger, vatten och majsmjöl i en skål.
- Häll sedan såsen över grönsakerna och rör runt tills såsen börjar tjockna.
- Servera med ris eller nudlar!