Veganska tofusliders
Trött på att alltid äta samma gamla vanliga hamburgare? Vill du komma ifrån traditionell midsommarmat? Då är dessa veganska burgare med Yipins alspånsrökta tofu den perfekta rätten för dig! Smaken av sommar genomsyrar burgarna med potatissallad och jordgubbar. Det här är tofuburgare som inte bara är enkla att göra, utan också imponerande att servera. Vid fint väder kan du med fördel grilla tofubiffarna, men det går minst lika bra med en spis och stekpanna!
Ingredienser
Sommarburgare
1 pkt alspånsrökt tofu (kan räcka till 4 burgare beroende på hur du vill ha biffarna)
Olja till stekning
2 hamburgerbröd
2-3 msk vegansk cream cheese med örter
3 dl finhackad isbergssallad
2 dl vegansk potatissallad
ca 5 jordgubbar, skivade
- Skiva tofun på mitten så att du får två biffar. Om du föredrar en tunnare och mer knaperstekt burgare, kan du skära tofun så du får fyra biffar och därmed fyra burgare istället.
- I stekpanna: häll i rikligt med olja och stek på medelhögvärme i några minuter på varje sida, tills de börjar få önskad stekyta
På grillen: Grilla på galler. Vänd försiktigt om du valt de tunnare alternativen och låt varje sida få önskad stekyta - Bre ett generöst lager cream cheese på alla hamburgerbröd
- Börja med att lägg på isbergssallad på bottenbrödet och sedan tofun på det när den är färdigstek/grillad. Toppa med potatissalladen och lägg slutligen på de skivade jordgubbarna och det andra brödet.