Vegansk poké bowl med tofu eller tempeh
Detta recept kommer från familjeföretaget YiPin. Poké bowl är en vegansk, matig sallad full av smak och protein och enkel att laga. Rätten härstammar från Hawaii och serveras traditionellt med rå fisk som med fördel byts ut mot tofu eller tempeh. Klar på bara en kvart!
Ingredienser
1 paket Yipin alspånsrökt tofu eller färdigtärnad tempeh
2 dl ris
2 dl skuren mango
2 dl skuren rödkål
1 dl skuren/hyvlad gurka
1 dl picklad rödlök
1-2 avokado
1 msk olja
sesamfrö till topping
salt och peppar efter smak
lime och siracha mayo till servering
- Koka riset efter instruktioner på förpackningen. Under tiden skär upp mango, rödkål, gurka och avokado.
- Om du använder rökt tofu: skär i 1 ½ cm stora kuber. Stek tofu eller tempeh i olja tills den fått en krispig yta. Smaka av med salt och peppar.
- Servera samtliga ingredienser i en skål och toppa med sesamfrö och lite färskpressad lime och siracha mayo.