Ingredienser
Dan dan-sås
4msk jordnötssmör
2tsk sesamolja
2msk strösocker
2msk svart risvinäger
4msk mörk soja
1 dl chili olja (Lao gan Ma)
2msk riven färsk ingefära
4st rivna vitlöksklyftor
2tsk mortlade szechuan pepparkorn
Bas
1pkt/400g Edgy Veggie Seitanblock
1msk ingefära
2st vitlöksklyftor
1 bunt vårlök
400g vetenudlar
½ dl jordnötter
4msk neutral olja till stekning
- Blanda ingredienser till dan dan-såsen och låt vila i kyl i 30 minuter för att marinera.
- Mixa Seitanblocket med ingefära och vitlök till en grov färs och stek krispig på medelhög värme.
- Koka vetenudlar i saltat vatten enligt förpackning, och blanda med seitanfärsen. Spara lite av vattnet nudlarna har kokat i till såsen.
- Häll ned dan dan-såsen i nudlarna och seitanfärsen, spä med lite ”nudelvattnet” och låt puttra i cirka 2 minuter tills såsen blivit krämig.
- Servera i skål och toppa med tunt skuren vårlök och krossade jordnötter.