Hoppa till huvudinnehåll
Nudelwok med marinerad tofu

Vegansk Chow Mein med Marinerad Tofu

Snabblagad vegansk wok med marinerad tofu. Receptet kommer från Yipin!

20 min
Middag
Lunch
Under 30 min

Ingredienser

2 portioner

Nudelwok med marinerad tofu

230 g Yipin marinerad tofu (eller marinera naturell tofu)
2 msk ljus sojasås
1 vitlöksklyfta
1 cm ingefära
1 morot
1 röd paprika
½ vitkål
1 gul lök
1 msk kinesisk soja
2 portioner valfria nudlar

Tillbehör

Salladslök
Sesamfrön
  1. Torka av tofublocket med en kökshandduk och skär tofun i 1x2 cm stora bitar. Riv ingefära och vitlök. Strimla morot, vitkål och paprika. Skär gul lök i medelstora bitar.
  2. I en wok- eller stekpanna, stek tofun på medelhög värme i lite neutral olja. Tillsätt hälften av den ljusa sojasåsen samt hälften av den rivna vitlöken och ingefäran. Stek tills tofun blivit gyllenbrun och fått yta. Lägg undan tofun på en tallrik. 
  3. I samma panna, addera olja och alla grönsaker. Tillsätt resten av den ljusa sojan, vitlöken och ingefäran, samt kinesisk soja. Stek tills grönsakerna mjuknat.
  4. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Vänd i nudlarna i wokpannan och lägg till sist i tofun. Blanda om i någon minut.
  5. Servera och toppa med salladslök och sesamfrön!

Få mer inspiration! Du kanske vill hjälpa till att rädda klimatet med grönare matval, kanske vill du äta bättre mat för kroppen eller du kanske bara ogillar tanken på att djur föds upp i industrier för att bli mat? Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden