Krispig Vegansk Wok med Ris och Tofu
Krispig tofu-wok med ris! Om du älskar smaker av sojasås, ingefära och vitlök så är detta en given middag för dig! I det här veganska receptet från Yipin används en svensktillverkad fast tofu som steks krispig och får fyllig smak genom att smaksättas direkt i pannan. På bara 20 minuter är din wok med ris serverad: och det är både enkelt, gott, klimatsmart och schysst mot plånkan!
Ingredienser
Du behöver
400 g Yipin fast tofu naturell
4 msk ljus sojasås
2 vitlöksklyftor
2 tsk riven färsk ingefära
Grönsaker
1 broccoli
2 röd paprika
2 morötter
Tillbehör
kokt ris
lime, koriander
- Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
- Torka av tofun med en ren kökshandduk och pressa sedan ur vatten i någon minut. Skär därefter tofun i 1,5 cm stora kuber. Strimla morötterna tunt, skär paprika och broccoli i medelstora bitar (eller använd färdig wokmix). Riv ingefära och vitlök.
- I en wokpanna på medelhög värme, addera olja och stek tofun gyllene på alla sidor. Sänk värmen, blanda i sojasås och låt absorberas in i tofun i någon minut. Lägg tofun åt sidan.
- Tillsätt alla grönsaker, ingefära och vitlök i pannan och stek i olja på medelhög värme tills de mjuknat något. Blanda i tofun och låt värmas upp i någon minut.
- Servera din wok med ris och toppa till sist med koriander samt chiliflakes.