Hoppa till huvudinnehåll
Två vegofiléer på en bädd av sparris i en stekpanna

Citronglaserade veganska filéer med sparris

Bli inspirerad av ett Quorn-inspirerat recept på veganska filéer med cayennepeppar och sparris. Toppa med några stänk av en syrlig citronglaze.

10 min
Lunch
Middag
Under 30 min

Ingredienser

2 portioner
2 st vegofiléer
1 msk mjöl
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
½ tsk cayennepeppar
1 tsk strimlat citronskal
1 msk vegetabilisk olja
250 g sparris, skalad och ansad
1 skivad citron
1 msk lönnsirap
1 msk växtbaserat smör
1 msk citrontimjan
  1. Blanda mjöl, cayennepeppar, salt och svartpeppar i en skål samt strimlat citronskal i en plastpåse. Lägg i vegofiléerna och skaka lätt tills de är panerade.
  2. Hetta upp den vegetabiliska oljan i en stekpanna och stek filéerna i 3–4 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna. Skär filéerna i cirka 4 bitar och håll dem varma.
  3. Stek sparrisen lätt tills den är färdiglagad. Håll den varm och krydda efter smak.
  4. Lägg citronskivorna i stekpannan tillsammans med lite smör och stek varje sida i några minuter tills de har karamelliserats. Ta upp citronskivorna och håll dem varma.
  5. Tillsätt lönnsirap och smör i pannan och låt koka i 1–2 minuter. Tillsätt timjan och häll över vegofiléerna och sparrisen.

Vill du äta mer vego? Ladda ner vår kostnadsfria app Välj Vego och samla alla dina favoritrecept på ett och samma stället. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden