
Ingredienser
2 st vegofiléer
1 msk mjöl
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
½ tsk cayennepeppar
1 tsk strimlat citronskal
1 msk vegetabilisk olja
250 g sparris, skalad och ansad
1 skivad citron
1 msk lönnsirap
1 msk växtbaserat smör
1 msk citrontimjan
- Blanda mjöl, cayennepeppar, salt och svartpeppar i en skål samt strimlat citronskal i en plastpåse. Lägg i vegofiléerna och skaka lätt tills de är panerade.
- Hetta upp den vegetabiliska oljan i en stekpanna och stek filéerna i 3–4 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna. Skär filéerna i cirka 4 bitar och håll dem varma.
- Stek sparrisen lätt tills den är färdiglagad. Håll den varm och krydda efter smak.
- Lägg citronskivorna i stekpannan tillsammans med lite smör och stek varje sida i några minuter tills de har karamelliserats. Ta upp citronskivorna och håll dem varma.
- Tillsätt lönnsirap och smör i pannan och låt koka i 1–2 minuter. Tillsätt timjan och häll över vegofiléerna och sparrisen.