
Ingredienser
280 g Oumph! chunks
1 gul lök
3 st vitlöksklyftor
3 cm ingefära
3 msk Garam Masala
2 msk tomatpuré
½ röd chili
50 g veganskt smör
400 g kokosgrädde
400 g tomatkross
1 msk grönsaksbuljong
4 gröna kardemummakapslar
1 lime
1 tomat
½ paprika
Till servering
basmatiris
kardemummakapslar
färsk koriander
- Skala och hacka lök, vitlök och ingefära. Hacka chilin. Fräs detta med tomatpuré och kryddor i smöret.
- Tillsätt kokosgrädde, tomatkross och 4 kardemummakapslar, lätt krossade. Koka upp och låt sjuda 10 minuter.
- Smaka av med saften från 1 lime och salt. Tillsätt Oumph! och sjud ytterligare 7-10 minuter.
- Tärna tomater och paprika och lägg dem i grytan de sista 2 minuterna.
- Servera med t.ex. ris kokt enligt anvisningarna på förpackningen, men låt ett par krossade kardemummakapslar koka med. Hackad koriander är pricken över i:et i ”Tikka”