Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk stroganoff i en gryta på ett svart bord

Vegansk stroganoff

Vegansk husmanskost! En Stroganoff går alltid hem hos alla familjer. Recept från Oumph!

Lunch
Middag

Ingredienser

4 portioner
350 gram Oumph! chunks
1 burk krossade tomater
½ hackad lök 3 rivna champinjoner
1 klyfta hackad vitlök
1 tsk chili flakes
1,5 dl vegansk grädde
2 msk vitvinsvinäger
Salt & peppar
Ris till 4 personer
  1. Börja med att koka upp riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. I större stekpanna, fräs upp lök tillsammans med vitlök, chili och rivna champinjoner. Låt fräsa i några minuter.
  3. Häll i krossade tomater och vegansk grädde.
  4. Låt sjuda ca 10 minuter tills den fått en ”grytig” konsistens.
  5. Stek upp Oumph! i olja till önskad konsistens. Om du har en kryddblandning eller rub du gillar, strö på den när Oumph!en är färdigstekt.
  6. Blanda ner Oumph! i grytan, smaka av med salt, peppar och vinäger.
  7. Servera i djup tallrik

Vill du äta mer vego? Ladda ner vår kostnadsfria app Välj Vego och samla alla dina favoritrecept på ett och samma stället. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden