Hoppa till huvudinnehåll
en vit tallrik med spansk potatisomelett på en skärbräda, bredvid tallriken ligger några tomater

Vegansk tortilla de patatas

En vegansk tapas-kväll är inte hel utan Tortilla de patatas även kallad spansk potatisomelett - nedan följer ett recept på den spanska klassikern!

30 min
Middag
Barnvänligt
Glutenfritt

Ingredienser

2 portioner
250 g potatis
2 gula lökar, ca 200 g
1 tsk kala namak
½ dl No Egg
1 dl havregrädde (välj sojagrädde för glutenfritt)
  1. Skala potatisen och skiva i tunna skivor. Förväll potatisen i fem minuter och skala och finhacka under tiden löken och vitlöken.
  2. Vispa ihop No Egg med havregrädde och blanda med potatisen.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i potatisen så att den fyller hela pannan. Använd en tallrik när du ska vända tortillan: håll tallriken ovanpå pannan och vänd alltihopa så att tortillan hamnar på tallriken. Låt den sen försiktigt glida tillbaka ned i pannan. Sänk värmen och låt omeletten stekas i ytterligare cirka 20 minuter.

Servera med exempelvis en kryddig korv och sallad! 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden