Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk Ceasarsallad

Ett snabbt recept som passar perfekt en varm sommardag. Med veganska tillbehör, från kokboken "Helt enkelt vegansk"

20 min
Picknick
Lunch
Under 30 min
Veganiserad

Ingredienser

4 portioner
100 g vacon (köpt eller hemmagjord)
1 kruka romansallad
2 tomater
100 g vegansk parmesan
280 g valfritt köttsubstitut
2 dl krutonger

Ingredienser dressing

½ dl soltorkade tomater
1 dl vegansk majonnäs
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1 msk citronjuice
1 tsk HP-sås
  1. Blötlägg de soltorkade tomaterna i cirka 15 minuter och finhacka när de är mjuka.
  2. Pressa vitlöksklyftan och blanda med de finhackade soltorkade tomaterna, majonnäs, dijonsenap, citronsaft och HP-sås.
  3. Ansa och rensa salladen och skär tomaterna i klyftor.
  4. Stek sen köttsubstitutet.
  5. Riv vegansk parmesan. 
  6. Blanda dressingen med salladen, vacon och det stekta köttsubstitutet. Tillsätt krutongerna precis innan servering så att de behåller sin krispighet.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden