Viking Line ger sig in i vegovärlden! Om två veckor börjar Viking Lines Spring & Green temaveckor med fokus på hållbarhet. Och eftersom grönt är bäst för miljön så finns det nu en grön á la carte meny! Menyn är baserad på nordiska råvaror för att skapa en fine dining-upplevelse för alla. Nedan följer de tre veganska rätterna!
– Utgångspunkten för vår nya meny har varit att skapa Östersjöns bästa och smakrikaste gröna meny. Vi slår ett slag för hållbara kulinariska värden och använder närproducerade och rena råvaror i så hög grad som möjligt. Samtidigt hoppas vi kunna övertyga en och annan skeptiker om att grön mat kan vara en fantastisk upplevelse, säger Bodil Ståhl, restaurangchef på Viking Line.
Förrätten är en Tofutataki med citron – sesamwasabi, glasnudlar & gurksallad skapad av Joachim Sjöblom
Huvudrätten består av krispig seitan, hemlagad vegansk färskost, rökt aubergine, puré på valnöt & röd chilipeppar, granatäpple & sky på rostad lök, av Jouni Ukkonen.
Och sist men inte minst så är efterrätten mandelskumm, rabarbersorbet, sockrad rabarber, mandelkaramell & rostad mandel av Hanna Suonpää!
Foto: Tuukka Ervasti, Viking Line.
Mums säger vi!