Hoppa till huvudinnehåll

Het vegansk grönsakswok med Fry’s chickenstyle strips!

Mumsig vegansk wook som räddar vardagsmiddagen! Tar du bort chilin (eller minskar mängden) så passar det barnen också.

25 min
Middag
Veganiserad

Ingredienser

4 portioner
1 förpackning Fry’s chicken style strips
1 dl olja
3 dl frysta wokgrönsaker
200 g skivade champinjoner
1 stor gul lök, hackad
1/2 tsk rosmarin
1/2 tsk valfri örtkrydda
1/2 tsk kumminfrön
1 grön chili, hackad
1 röd chili, hackad
1/2 dl sweet chili sås
 4 schalottenlök, finhackade salt
4 portioner valfri pasta
Koriander för dekoration

1. Koka pastan separat enligt instruktioner på förpackningen.

2. Värm 1/2 dl olja i en stekpanna i 2 min och tillsätt stripsen och stek tills de är gyllenbruna. Lägg dem åt sidan och värm resten av oljan i ca 2 min. Tillsätt frysta grönsaker, svamp, lök,rosmarin, örtkrydda, kumminfrön och salt och stek tillsammans tills grönsakerna blivit krispiga.

3. Tillsätt därefter grön och röd chili. Sjud i ca 3 minuter och tillsätt därefter stripsen, sweet chilisås och schalottenlök. Tillsätt den färdiga pastan och rör ihop med grönsaksblandningen. Garnera med koriander och servera direkt. Smaklig måltid!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden