Ingredienser
2 gula lökar
1 stor sötpotatis (eller två små)
1 tetra kikärtor
1 tetra krossad tomat
1 konserv kokosmjölk
1 msk jordnötssmör
1 banan
2 tsk sambal oelek
paprikapulver
4 portioner ris
½ dl kokosflingor
salt och vitpeppar
Topping
kokosflingor
lite hackad färsk ananas (går bra med fryst)
- Börja med att hacka löken samt skala och tärna sötpotatisen. Bryn sedan detta tillsammans i en gjutjärnsgryta i lite olja. Krydda med paprikapulver och salt. Stek tills löken är gyllenbrun.
- Sen häller du i krossad tomat, kokosmjölk och kikärtor och rör ihop. Släng sedan i jordnötssmör, sambal oelek och en banan. Krydda efter smak och tycke. Lägg på locket till grytan och koka på svag värme. Håll koll och rör om emellanåt så att det inte samlar sig på botten och bränner fast.
- Se till att jordnötssmöret blandas ut och att bananen kokas sönder – det ger en tjockare konsistens på grytan och en god söthet till det heta. Under tiden som grytan puttrar så kokar du fyra portioner ris, när riset är klart kan du tillsätta en halv deciliter kokos.
- Tillbaka till grytan – när sötpotatisen kokats mjuk så smakar du av en sista gång och öser på med kryddor. Sen är det klart att serveras, sprinkla kokosflingor över det hela och ha färsk ananas till. Mums!