Hoppa till huvudinnehåll

Fräsch vegansk linssallad

Det här är en perfekt vegansk lunchlåda både till jobbet eller utflykten. Variera dressingen eller linssorterna och återupptäck dessa små baljväxter!

15 min
Lunch
Förrätt
Picknick
Glutenfritt
Billiga veganska recept
Under 30 min
Nötfri

Ingredienser

ca 5 portioner

250g smålinser eller gröna linser
soja
lagerblad

Dressing:

olivolja
balsamvinäger
spiskummin
ev vitlök
rödlök
persilja
tomat
citron
paprika
  1. Lägg linserna i blöt i ca 30 minuter eller köp färdigkokta linser.
  2. Om du kokar, koka i vatten med lite soja och ett lagerblad i ca 15-20 minuter. Smaka av. Spara eventuellt buljongen till en soppbas.
  3. Gör en dressing på olivolja, balsamvinäger, spiskummin, salt och peppar och häll över linserna. Låt svalna.
  4. Hacka rödlök, tomat och färsk persilja. Blanda med linserna och smaka av.

Recept: Lea Honorine

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden