Ingredienser
3 dl polenta
1 liter vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
10 soltorkade tomater i olja
ca 75 g valnötter
½ tsk kardemumma
1 tsk spiskummin
1 påse (0,5 g) saffran
mjölkfritt margarin till stekning
oliver
blandad sallad, gärna färsk spenat
cocktailtomater
- Koka upp vattnet och buljongtärningarna, vispa sakta ner polentagrynen. Sänk värmen och rör tills smeten tjocknat.
- Dela tomatbitarna i mindre bitar, hacka valnötterna grovt och rör ner detta i polentan tillsammans med kryddorna.
- Bred ut polentan på ett stort fat så den blir ca 1 cm tjock. Låt svalna.
- Dela polentan i bitar och stek dem på medelvärme tills de får fin färg.
- Arrangera på serveringsfat tillsammans med salladssorterna, oliverna och cocktailtomaterna. Har du valnötter kvar strö gärna över dem.
Receptet är publicerat i kokboken "Djurens Rätts bästa recept".