Ingredienser
2 avokado
2 dl svart ris
1 morot
75 g babyspenat
1 dl tärnad mango, fryst (eller färsk)
250 g valfria veganska filébitar
1 tsk liquid smoke
½ dl japansk soja (välj glutenfritt vid celiaki)
1 vitlöksklyfta
½ dl sesamfrön
Inlagd rödlök
1 rödlök
½ dl ättika 12%
1 dl socker
1,5 dl vatten
- Börja med att koka riset enligt anvisningar.
- Tina upp vegobitarna. Häll vegobitarna de sedan i en fryspåse, häll i sojasåsen och liquid smoke, låt det dra medan du förbereder grönsakerna.
- Om du inte har inlagd rödlök kan du snabbt koka upp en lag och skiva rödlöken i skivor. Lägg löken i en burk och häll över lagen. Låt vila.
- Dela avokadon på mitten och skiva i tunna skivor. Skölj babyspenaten och strimla moroten.
- Stek på de veganska filébitarna i en panna på medelvärme. Servera allting i skålar och lägg gärna lite kärlek på uppläggning. Ät med valfri dressing!