Hoppa till huvudinnehåll
En pokébowl med babyspenat, mangobitar, vegobitar, svart ris och avokado.

Vegansk Poké bowl med veganska filébitar

Trendiga veganska poké bowls går hem både som lunchlåda eller middag! Testa att variera frukt och grönt med dina egna favoriter.

20-45 min beroende på riset
Middag
Lunch
Glutenfritt
Nötfri
Under 30 min

Ingredienser

4 portioner
2 avokado
2 dl svart ris
1 morot
75 g babyspenat
1 dl tärnad mango, fryst (eller färsk)
250 g valfria veganska filébitar
1 tsk liquid smoke
½ dl japansk soja (välj glutenfritt vid celiaki)
1 vitlöksklyfta
½ dl sesamfrön

Inlagd rödlök

1 rödlök
½ dl ättika 12%
1 dl socker
1,5 dl vatten
  1. Börja med att koka riset enligt anvisningar.
  2. Tina upp vegobitarna. Häll vegobitarna de sedan i en fryspåse, häll i sojasåsen och liquid smoke, låt det dra medan du förbereder grönsakerna.
  3. Om du inte har inlagd rödlök kan du snabbt koka upp en lag och skiva rödlöken i skivor. Lägg löken i en burk och häll över lagen. Låt vila.
  4. Dela avokadon på mitten och skiva i tunna skivor. Skölj babyspenaten och strimla moroten.
  5. Stek på de veganska filébitarna i en panna på medelvärme. Servera allting i skålar och lägg gärna lite kärlek på uppläggning. Ät med valfri dressing!

Stöd arbetet för djuren och gör skillnad som månadsgivare. För varje ny medlem kan vi gemensamt arbeta för en djurvänligare värld. Tack för att du tar ställning. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden