Ingredienser
500 g färsk palmkål, grönkål, savoykål eller salladskål
400 g tofu eller tempeh
grillkrydda
rökarom (liquid smoke)
150 g färsk spenat
ca 25 körsbärstomater
havssalt
Dressing:
¾ dl äggfri majonnäs
1½ tsk dijonsenap
en nypa salt
1½ tsk citronsaft
2½ tsk agavesirap
svartpeppar
- Skär kålen i mindre bitar. Om du använder grönkål/palmkål/savoykål skär bort den hårda stammen i mitten på varje blad.
- Vispa ihop ingredienserna till dressingen. Blanda kålen ordentligt med dressingen och låt stå kallt ca 30 minuter.
- Hyvla tofun/tempehn (om du kan – annars skär tunt). Låt bitarna marinera en kort stund i en skål med grillkrydda och rökarom.
- Stek tofun tills den blir knaprig, gärna i mjölkfritt margarin så att den inte fastnar i stekpannan.
- Halvera körsbärstomaterna. Skär spenaten i mindre bitar om de är stora, blanda med den marinerade kålen, rör om väl och vänd ner de flesta tofubitarna.
- Stek tomaterna med lite havssalt i olja tills de börjar mjukna. Rör ner de flesta av dem i salladen. Lägg upp salladen på ett fat och toppa med de sista tomaterna och tofubitarna.