Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2–3 klyftor vitlök
mjölkfritt margarin till stekning
50 g färska champinjoner
300 g vegobitar
2½ dl växtbaserad grädde
½ grönsaksbuljongtärning
½ tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar (om man vill)
1 tsk pressad citron
2 tsk timjan
150 g färska sockerärtor
bandspagetti (tagliatelle)
- Finhacka lök och vitlök. Lägg i en klick mjölkfritt margarin i en stor stekpanna och fräs löken en kort stund.
- Dela champinjonerna i mindre bitar och stek på medelvärme tills all vätska kokat in.
- Stek på vegobitarna med löken och champinjonerna.
- Häll på växtbaserad grädden, buljongen, kryddorna och citronsaften och låt puttra i ca 5 minuter.
- Lägg sist i sockerärtorna och smaka av. Servera med tagliatelle.