Ingredienser
4 portioner
2 stora auberginer
salt
olja
Hasselnötspesto
1 dl hasselnötter
1 dl tomatpuré
2 vitlöksklyftor
1 kruka basilika
1 dl olja
salt
peppar
- Dela auberginerna på mitten, strö salt på köttsidorna. Låt ligga i 30 minuter. Mixa under tiden nötterna i en matberedare. Blanda i tomatpuré, hackad vitlök samt alla blad från basilikan. Mixa och låt under tiden oljan rinna ner i blandningen.
- Smaksätt med salt och peppar. Torka av auberginehalvorna och skär dem lätt i rutmönster på köttsidorna. Pensla med olja och stek dem i stekpanna med snittytan ned tills de är mjuka. Vänd dem och låt dem bli helt mjuka även på undersidan.
- Lägg dem i en ugnssäker form. Bred över peston och grilla dem i ugnen några minuter (Det svarta skalet kan du äta om du vill.) Servera med en matig sallad, gärna med bönor i.