Hoppa till huvudinnehåll
tre vegofiléer med grönsaksspett och coleslaw på en tallrik, på ett turkost bord

Grillade veganska filéer med grönsaksspett

Grilla vegofiléer. Enkel, god och smakrik vegansk rätt. Serveras med grillade grönsaksspett och krämig coleslaw. Receptinspiration från Quorn.

50 min
Lunch
Middag
Grilla

Ingredienser

4 portioner
4 st vegofileér
12 körsbärstomater
4 paprikor i olika färger
1 st rödlök
ärtskott
färsk timjan
olivolja
salt
peppar
8 st grillspett

Marinad

2 msk olivolja
½ citron
2 msk soja
1 vitlöksklyfta, finhackad
  1. Lägg spetten i blöt i cirka 10 minuter (om det är träspett).
  2. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg filéerna i en plastpåse, häll i marinaden och låt marinera cirka 30 minuter.
  3. Skär paprikorna och rödlöken i grova bitar.
  4. Trä upp tomater, paprika och rödlök på spett, pensla med olivolja, salta och peppra.
  5. Ta ur filéerna ur påsen med marinad och låt dem rinna av något.
  6. Grilla filéerna och grönsaksspetten tills de fått fin färg.
  7. Servera filéerna med ärtskott och färsk timjan (och exempelvis vegansk coleslaw)

Vill du äta mer vego? Ladda ner vår kostnadsfria app Välj Vego och samla alla dina favoritrecept på ett och samma stället. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden