
Ingredienser
4 st vegofileér
12 körsbärstomater
4 paprikor i olika färger
1 st rödlök
ärtskott
färsk timjan
olivolja
salt
peppar
8 st grillspett
Marinad
2 msk olivolja
½ citron
2 msk soja
1 vitlöksklyfta, finhackad
- Lägg spetten i blöt i cirka 10 minuter (om det är träspett).
- Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg filéerna i en plastpåse, häll i marinaden och låt marinera cirka 30 minuter.
- Skär paprikorna och rödlöken i grova bitar.
- Trä upp tomater, paprika och rödlök på spett, pensla med olivolja, salta och peppra.
- Ta ur filéerna ur påsen med marinad och låt dem rinna av något.
- Grilla filéerna och grönsaksspetten tills de fått fin färg.
- Servera filéerna med ärtskott och färsk timjan (och exempelvis vegansk coleslaw)