Hoppa till huvudinnehåll
Krämig pastasås med vegansk parmesan i en svart skål

Krämig vegansk avokadopasta

Den här enkla veganska rätten är en riktig vardagsräddare. Den mättar bra och lyfter fantastiska smaker. Många är dock kluvna när det kommer till avokado då det krävs ganska mycket vatten för att de ska bli fina och transporteras långa vägar till våra kalla och mörka breddgrader. Så vill du äta rätten ofta kan du testa att byta ut avokado mot 4 dl upptinade gröna ärter, mixa slät och servera.

20 min
Middag
Billiga veganska recept
Under 30 min
Barnvänligt
Sojafritt
Nötfri

Ingredienser

4 portioner
280 g valfri pasta
2 mogna avokado
90 g vegansk parmesan
2 dl havregrädde från Planti
70 g ruccola
  1. Koka upp pastan enligt anvisningarna. Dela och kärna ur avokadon, gröp ur och mosa den.
  2. Riv i vegansk parmesan och blanda i grädde. Vegansk parmesan hittar du på välsorterade butiker.
  3. När pastan har kokat klart, häll bort vattnet och blanda i såsen och servera direkt. Toppa gärna med lite grönt som persilja eller ruccola.

Stöd arbetet för djuren och gör skillnad som månadsgivare. För varje ny medlem kan vi gemensamt arbeta för en djurvänligare värld. Tack för att du tar ställning. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden