Krämig vegansk "kycklingpasta" med soltorkade tomater
Ta ditt veganska pasta-game till en helt ny nivå med växtbaserad grädde, vegobitar av soja eller ärtprotien och förhöj umami upplevelsen genom att ha i en riktig bra vegansk fond och soltorkade tomater. Vi använder fullkornspasta för att få in lite fiber och göra rätten om möjligt mer mättande.
Ingredienser
400 gram pasta
300 g vegobitar
2 msk olivolja
2 st gul lök
2 klyfta vitlök
100 gram soltorkade tomater
2 msk grönsaksfond
3 dl växtbaserad grädde
1 msk torkad basilika
2 dl växtbaserad parmesanost, riven
1 krm svartpeppar
- Börja med att koka pasta enligt anvisningar.
- Finhacka löken och vitlök, värm upp en panna med olivolja. Fräs på tills löken är mjuk.
- Tillsätt vegobitar, soltorkade tomater, den veganska parmesanen och växtbaserad grädde, torkad basilika och fond.
- Blanda vegobitarna med pastan och blanda väl, servera och toppa gärna med basilika blad.