Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk kycklingpasta med soltorkade tomater

Krämig vegansk "kycklingpasta" med soltorkade tomater

Ta ditt veganska pasta-game till en helt ny nivå med växtbaserad grädde, vegobitar av soja eller ärtprotien och förhöj umami upplevelsen genom att ha i en riktig bra vegansk fond och soltorkade tomater. Vi använder fullkornspasta för att få in lite fiber och göra rätten om möjligt mer mättande.

25 min
Middag
Lunch
Under 30 min
Billiga veganska recept

Ingredienser

4 portioner
400 gram pasta
300 g vegobitar 
2 msk olivolja
2 st gul lök
2 klyfta vitlök
100 gram soltorkade tomater
2 msk grönsaksfond
3 dl växtbaserad grädde 
1 msk torkad basilika
2 dl växtbaserad parmesanost, riven
1 krm svartpeppar
  1.  Börja med att koka pasta enligt anvisningar.
  2. Finhacka löken och vitlök, värm upp en panna med olivolja. Fräs på tills löken är mjuk. 
  3. Tillsätt vegobitar, soltorkade tomater, den veganska parmesanen och växtbaserad grädde, torkad basilika och fond. 
  4. Blanda vegobitarna med pastan och blanda väl, servera och toppa gärna med basilika blad. 

 

 

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden