Ingredienser
2-4 portioner
2 auberginer
4 msk olivolja
1 hackad gul lök
3 hackade vitlöksklyftor
1 msk torkad mynta
200 g vegansk naturell mjukost
1 dl havre- eller sojagrädde
salt
svartpeppar
Garnering/servering:
2 msk färsk mynta
1 dl hackade valnötter
100 g blandad sallad
- Skiva auberginerna i ca 2 cm tjocka skivor. Pensla dem med det mesta av oljan och lägg dem på en plåt. Stek dem i mitten av ugnen tills de är mjuka, cirka 25 minuter.
- Fräs lök och vitlök i resten av oljan, tillsätt myntan och fräs lite till.
- Lägg i mjukosten och häll ner grädden, vispa så att detta blandas ordentligt Smaksätt med salt och peppar.
- Lägg de stekta auberginerna lite omlott i en ugnsform, häll över ostsåsen.
- Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter. Strö över rostade valnötter och servera med sallad.